Бившата съпруга на Борисов към Слави: Срамно е да пишете нещо и лековерни индивиди да разпространяват жалкия ви сценарий

Д-р Стела Георгиева, бивша съпруга на Бойко Борисов и майка на дъщеря му Венета, изрази публично възмущението си от лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в личния си фейсбук профил. Лекарката, която дълги години живее в Америка и работи в престижна клиника в щата Калифорния сподели професионалната си гледна точка от позицията на медик с дългогодишен международен опит.

„Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров направи ужасяващи разкрития за болница „Лозенец“, която доскоро беше правителствена болница под шапката на Министерския съвет. Според изнесените публично данни в болницата са се извършвали трансплантации от живи донори, които будят съмнения за брутална черна търговия на органи. „Племенници“ от Украйна и Молдова са дарявали бъбреци на своите „чичовци“ от Индия, Оман, Германия, Израел. И това е ставало със съдействието или бездействието на държавата в лицето на изпълнителната власт и службите. Въобще дали може да си го представите това? Аз лично не мога…“, гласи част от текста на Слави във фейсбук.

Д-р Георгиева публикува статуса на Трифонов, а към него написа и свой коментар. „Органи се трансплантират, когато реципиентът има шанс да живее много години. За успешна трансплантация първо се изисква многочленен екип от специалисти. Хирургът е учил медицина и е специализирал не по-малко от 10-12 години, анестезиологът и интернистът също, медицинските сестри и операционните техници също са отдали години от живота си, за да могат да изпълняват това трудно призвание и работа.

След операцията до края на живота и на донора и на реципиента екип следи анатомията и функцията на този орган и на системата, към която принадлежи, а и на всички системи в тялото, те са свързани, ако един орган не работи, отразява се на всички. Донорът приема лекарства, които предотвратяват отхвърлянето на трансплантирания орган, докато е жив, това налага постоянно следене на нивото на лекарствата, за да е сигурно, че нивото им е в терапевтична концентрация и работи или че не е много високо, за да причини токсичност. Това е много кратка информация.

За да се стигне до трансплантация обаче, донорът ДОБРОВОЛНО се е регистрирал в така наречената Банка за органи и посочва дали иска да дари органи, когато е жив или след като е починал. Донорът и реципиентът трябва да са генетично съвместими, А НЕ ДА СА роднини. В повечето случаи те не се срещат, остават анонимни един за друг, ако така искат. Ако тези пациенти са пристигнали в България за трансплантацията, това със сигурност е било, защото така са искали. И двете страни подписват консент преди процедурата, абсолютно задължително.

Сценарият, представен от Вас, господине/или който Ви пише постовете, е валиден вероятно за много места по света, където има ОТВЛИЧАНИЯ и насилствено отнемане на органи, както и хора вземат пари, за да дарят орган, защото те така са решили, не търсим в случая какво ги е накарало да направят това – СРАМНО е да пишете нещо, което създава почва лековерни индивиди веднага да вярват и повтарят и разпространяват жалкия Ви сценарий“, написа тя.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 4.3 / 5. Рейтинг: 149

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.