„Черна птица“ (Kuzgun) – нов турски сериал по БТВ

Заповядайте в нашият кулинарен портал - https://gotvq.com/Може да харесате официалната фен страница на сериала ТУК – https://bit.ly/2TFDXko

„Черна птица“ (Kuzgun) е заглавието на най-новия турски сериал, който започва в България! Известна в оригинален превод като „Гарван“, криминалната драма ще направи премиерата си в национален ефир на 11 ноември (сряда). Тя ще се излъчва всеки делничен ден от 13.30 часа в ефира на БТВ. Повече подробности намирате в следващите редове!
Продуцираната от компания Ay Yapım и оглавявана от изключително популярните Баръш Ардуч („Любов под наем“) и Бурджу Бирджик драма ще замести друга турска такава, излъчвала се до момента в следобедния часови пояс по БТВ – „Обещание“ (Yemin). Последният епизод от втория ѝ сезон ще бъде показан в обичайното разписание на сериала на 10 ноември (вторник). Причина за временното преустановяване ротацията на „Обещание“ е малкият брой нови серии, показани от новия ѝ трети сезон, който започна в южната ни съседка Турция едва през месец септември. При това – сериалът с Йозге Яъз и Гьокберк Демирджи вече не се излъчва всеки делничен ден, както допреди, а само през уикендите, което се очаква допълнително да забави завръщането му в българския телевизионен ефир.
Що се отнася до „Черна птица“, сериалът започва излъчването си в Турция през февруари 2019 г. по канал StarTV. Ротира се всяка сряда вечер, като въпреки звездния си каст и всичките предпоставки да се превърне в хит, отчита среден до добър рейтинг от 4-5%. Първият сезон завършва с 16 епизода, като вторият започва на есен. Уви, се проваля и така само след пет седмици бива свален от екран с общо 21 оригинални серии (всяка с продължителност по над 120 минути).
Освен Бурджу Бирджик и Баръш Ардуч в актьорския състав на „Kuzgun“ фигурират още не по-малко популярни имена като Хатидже Аслан („Млечният път“ и „Сезони на любовта“), Ахсел Ероулу („Майка“ и „Завинаги“), Джанер Шахин („Семейни тайни“), Айтек Шаян, Ипек Ердем, Дерия Бешерлер, Ферит Кая („Мечтатели“, „Времето лети“, „Великолепният век“ и „Опасни улици“). Макар и за кратко, във втория сезон на сериала се снимат също Онур Сайлак („Гордата Аси“, „Огнено сърце“ и „Ирония на съдбата“), Нилпери Шахинкая („Морска звезда“, „Времето лети“, „Сезонът на черешите“ и „Сърцето на града“) и Тюлай Гюнал („Божествено“). Сценаристи са Бурджу Гьоргюн Топташ и Йозлем Йълмаз, а режисьор е Бахадър Индже. 
В основата на сюжетното развитие в „Черна птица“ стоят Кузгун (Баръш Ардуч) и Дила (Бурджу Бириджик), които израстват заедно като деца на двама полицаи и добри приятели. Бащата на Кузгун обаче попада в подъл капан, изпълнявайки рутинна мисия, и умира. Така пътищата на Кузгун и Дилара се разделят и докато той работи като охранител, тя завършва право и става успешен адвокат. 20 години след смъртта на баща си Кузгун поема по пътя на отмъщението, който отново го среща с Дила. Ще попречат ли чувствата, които двамата изпитват един към друг, на отмъщението или ще станат негово гориво, водещо до изпепеляващ край, предстои да разберем.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 4 / 5. Рейтинг: 4

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *