Дълбок поклон пред д-р Илиана Иванова, дала живота си заради другите

Стотици във фейсбук изказват съболезнования на д-р Иванов, съпруг на починалата в Сливен 43-годишна лекарка Илиана Иванова. Той също е на първа линия в битката с коронавируса в инфекциозното отделение. Двамата имат едно дете – момченце. Колегите й са се борили до последно за живота на д-р Иванова, но заболяването се е развило мълниеносно и тя е била интубирана. Лекарката, която не е имала придружаващи заболявания, е била специалист по педиатрия и инфекциозни болести.

Българите се покланят пред лекарката, дала живота си заради другите. „Загубихме първия ЛЕКАР в битката с COVID-19, д-р Илиана Иванова от инфекциозно отделение на МБАЛ Сливен. Дълбок поклон пред всеотдайността й! Светла памет и искрени съболезнования на близките и семейството й!“. Това написа в социалните мрежи д-р Ваня Косева от Ямбoл, която живeе и работи в Пловдив. Постът й предизвика серия коментари и съболезнования до семейството на 43-годишната д-р Илиана Иванова. Мнозина посочват, че лекарката е починала на работното си място, докато други обясняват по телевизиите, че „всичко е точно и всички сме глупаци, които се страхувaт от грипчето“. „За всички, които привеждат в доказателство цифри и статистика, че нямало нищо сериозно – дайте си сметка, че когато статистиката включва вас или ваш близък – става ТРАГЕДИЯ. Бъдете благодарни, че сте извън статистиката (за сега), но НЕ бъдете неразумни!“, призовава още д-р Косева. Доброслав Иванов пише: „Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса 🙁 В инфекциозното отделение на областната болница е починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта и! Дълбок поклон! И дано здравните власти обърнат сериозно внимание на отделението, в което досега са установени 7 положителни медицински лица, и в което хората работят под страшен риск!“ Под неговия пост също има безброй коментари с поклон пред паметта на докторката.

Ralitza Nedialkova пише: Колеги, паэете се! Отиде си прекрасна млада жена, достоен лекар! Светъл път на душата й! Теэи с „нарушените“ права, които ще ги „чипират“ не ни паэят и няма да отгледат детето и! Съболезнования на съпруга и, също лекар на първа линия!/24chasa.bg

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 0 / 5. Рейтинг: 0

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *