Мистерия с втория гол на Меси


Вторият гол на Лионел Меси, с който аржентинската суперзвезда направи резултата 3:2 в полза на „албиселесте“ във финала срещу Франция, е трябвало да бъде отменен. Така поне твърдят голям брой фенове, които очевидно на подкрепят Аржентина. Той довкара топката в 108-ата минута, след като преди това Юго Лорис изби силен удар на Лаутаро Мартинес, пише Спортал. В началото се появиха съмнения, че голът ще бъде отменен заради засада, след като и страничният рефер вдигна своя флаг. Повторенията обаче показаха, че такава няма и голът бе зачетен. В социалните мрежи обаче се появи дискусия, че все пак попадението е трябвало да бъде отменено, защото преди топката да е преминала голлинията двама играчи от резервите на Аржентина в този момент са били навлезли на терена. Това означава, че за кратко аржентинците са били с 13 футболиста на терена.

Правилникът гласи следното: „Ако след отбелязан гол, реферът разбере преди да е подновил играта, че на терена е имало допълнителен човек в момента, в който е отбелязан гола, попадението трябва да бъде отменено. Играта се подновява със свободен удар на мястото, където е навлязъл допълнителният човек“. Добавката към това правило е, че ако реферът разбере, че е имало допълнителен човек при отбелязването на гола едва след подновяването на играта, тогава няма как голът вече да бъде отменен.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 3 / 5. Рейтинг: 2

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *