Радев: Който не гласува, оставя на произвола на чуждия избор съдбата на Родината

В обръщението си към народа президентът посочва, че много е било сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката

Който не гласува, оставя на произвола на чуждия избор съдбата на Родината, своята и тази на близките си хора. Това се казва в обръщение към народа на държавния глава Румен Радев, изпратено от неговия прессекретариат.

„Конституцията дава правото на всеки от нас да прецени по-свободен ли е днес,

отколкото преди четири години? По-богат ли е? По-достоен ли се чувства като гражданин на днешна България, отколкото е бил преди?

Дали разчита на българското правосъдие, на българските болници, на полицията, на училищата и университетите, в които се образоват децата ни? Или се налага да плаща повторно за това, за което вече е платил с данъците си”, допълва той.

„Приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза.

Доверието в старото Народно събрание отдавна рухна. Хиляди българи поискаха предсрочни избори още през лятото на миналата година. Получиха отказ с аргумента, че не бива да се правят избори насред пандемията”, посочва още Румен Радев.

Дойде време за редовните избори, но пандемията е още тук и неясно докога, казва Румен Радев и допълва, че за изминалите месеци кризата се е задълбочила. „България загуби лекари, медицински сестри, учители, много от нас загубиха близки хора не само заради коронавируса, но и заради блокирания достъп до здравеопазване. Смъртността е рекордна, но страхът не е изход“, заявява президентът. „Отлагането не е решение. Време е да теглим чертата. Време е за нови идеи, нови хора и ново доверие в институциите“, заявява още държавният глава.

В обръщението си Румен Радев посочва, че много е било сторено с годините, за да бъдат отблъснати българите от политиката.

По думите му това е удобно за враговете на свободата. „Стотици хиляди сънародници зад граница и този път няма да успеят да гласуват за бъдещето на България, в която мнозина копнеят да се върнат. Но каквито и да са преживените от нас разочарования, веднъж на четири години ние имаме право да се произнесем относно своето бъдеще“, казва още държавният глава.

„Затова призовавам всички вас, пълнолетните българи- мислете, преценете, гласувайте. В неделя всичко зависи от нас”, заявява още президентът.

Държавният глава посочва, че кому да поверим бъдещето си е въпросът, който следва да определи нашия избор. По думите на Румен Радев онзи, на когото поверим хазната, ще може да похарчи средствата, за да защитава или да ограничава свободата ни. От него до голяма степен ще зависи дали ще чуваме истината в обществените медии, дали ще можем да разчитаме на бързо и справедливо правосъдие, дали държавата ще ни подаде ръка, когато сме в нужда, посочва Радев. Президентът заявява още, че

от нашия избор зависи дали децата ни ще останат в България или ще търсят щастието си далеч от Родината,

дали внуците ни ще разговарят с нас на български.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 4 / 5. Рейтинг: 8

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *