Тв новини

Сбогом на турските сериали по bTV, вече ще гледаме Къванч Татлъту по bTV Story


bTV, една от водещите български телевизии, е взела решение да спре излъчването на турски сериали в праймтайма си от началото на следващата година. Това решение е част от стратегията на телевизията да акцентира върху български филми и сериали в най-гледаните часове. bTV обяснява своето решение с желанието да създаде модерна мултимедийна среда за забавление, която отговаря на нуждите на младата и градска публика, както и на широката телевизионна аудитория в страната​​​​​​​​​​.

Въпреки отказа на bTV да излъчва турски сериали в праймтайма, те продължават да бъдат част от програмата на телевизията, но в други часови зони. Например, турският сериал „Семейство“, който привлича висок зрителски интерес и в който играят звездите на турското кино Къванч Татлъту и Серенай Саръкая,  ще се излъчи по bTV Story. Той e криминална сага, която дебютира в турския ефир в началото на март. Сюжетът на сериала се фокусира върху Аслан, собственик на нощен клуб и син на влиятелна фамилия, и Девин, амбициозна и решителна психоложка. Двамата се срещат по време на самолетен полет и, въпреки различните си възгледи за живота, се впускат в бурен романс с непредвидими последствия​​​​.

Изглежда, че bTV е предприела тази промяна в програмата си, за да отговори на променящите се зрителски предпочитания и да разнообрази своето съдържание, като в същото време запазва популярни турски сериали в своята програма, но в различни часови зони и в bTV Story.

Другият сериал, който ще привлече зрителския интерес е „Yalı Çapkını“, който ще дефилира на българския екран под името „Златното момче“.

Сериалът „Yalı Çapkını“ е нова турска драма, излъчвана от частния телевизионен канал Star TV. Той дебютира на 23 септември 2022 г. и веднага привлече голямо внимание. Сериалът се фокусира върху събитията, които се развиват, когато Халис Ага (изигран от Четин Текиндор), стожерът на семейство Корхан от Газиантеп, решава да ожени своя внук Ферит (изигран от Мерт Рамазан Демир). Историята на сериала е създадена от популярния психиатър Гюлсерен Будайчъолу, а производителят е OGM Pictures. В сериала също играят Афра Сарачоглу и Мерт Рамазан Демир​​​​​​​​.

Сериалът „Златно момче“, известен в Турция като „Yalı Çapkını“ (The Kingfisher), е един от новите хитове, който ще се излъчва в България чрез bTV Story. Този сериал е представен като световна сензация за 2023 година и ще бъде излъчван в България паралелно с неговото излъчване в близо 180 страни. „Златно момче“ е придобил огромна популярност и е бил продаден в над 100 държави по света, благодарение на своя смел сюжет и изключителна актьорска игра.

Сюжетът на „Златно момче“ проследява необикновената любовна история между богат и безотговорен младеж от Истанбул и скромно момиче от Антеп, които са принудени да сключат брак. Основният герой, Ферит Корхан (изигран от Мерт Рамазан), е богат наследник, чието фриволно поведение и авантюри предизвикват отчаяние в семейството му. В резултат, главата на семейството го жени за скромно момиче, в опит да го насочи към по-правилния път. Сериалът е оценен за своята динамична история, както и за химията между главните актьори Мерт Рамазан и Афра Сараджоолу​​​​​​​​​​​​.

Така „Златно момче“ се очертава като вълнуващо ново предложение в българския телевизионен ефир, предлагайки на зрителите богата история и впечатляваща актьорска игра.

Заповядайте в нашата фейсбук група – https://www.facebook.com/groups/turski.seriali.fen.grupa/ Тук ще качваме епизоди, новини и снимки свързани с любимите ви сериали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *