Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет


Съставянето на кабинет в такава ситуация, което се явява кабинет на малцинството, е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим. Те (партиите на статуквото – бел.ред.) не могат да бъдат управляващи, народът не се е разпоредил така. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук.

Той категорично отрече обвиненията на част от политическите сили, че ИТН бяга от отговорност.

„Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така са гласували българските гласоподаватели – ГЕРБ са първи, имаха възможност да съставят правителство, не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимите брой депутати и необходимите партньори“, заяви той.

Трифонов подчерта, че ако от ИТН направят правителство в момента, ще бъдат зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят.

Ние не сме хора, които могат да си позволят да бъдат зависими, особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това, отсече той.

Като няма стабилно правителство, няма стабилно управление. Като няма стабилно управление, това е все едно някой като кара една кола, да зависи от други хора, които стоят отстрани – катастрофата е неизбежна, коментира Трифонов.

Относно личната нападка на премиера в оставка Бойко Борисов, който го нарече политически страхливец, Трифонов заяви, че човек, който няма доводи, използва квалификации.

По негови думи, ако ИТН не е е участвала в изборите, статуквото е щяло отново да победи.

„Щяха отново да управляват ГЕРБ и техни патерици, БСП щяха да са опозиция, ДПС щяха да имат своите функции. Докато сега цялата система се променя“, изтъкна той.

Трифонов запита какъв е проблемът да има избори. Това по негови думи е логичният път на демокрацията. При евентуални предсрочни избори той призова гражданите да гласуват.

От изявлението му в социалната мрежа стана ясно и че лидерът на ИТН вече е излязъл от карантината и сега е болнични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *