Тервел Пулев излиза тази вечер на ринга, оказа се с почти 300 грама над категорията си

Тази вечер Тервел Пулев излиза на ринга в търсене на своята 16-а поредна победа при професионалистите.

Родняит боксьор ще се изправи срещу Викапита Мероро от Намибия, като мачът ще се проведе на африканска земя – в Танзания. Галавечерта започва от 18 часа българско време, като ще бъде излъчена в ефира на Diema Sport.

По време на вчерашния кантар, Тервел се оказа с няколко грама над стандарта за полутежка категория, но те ще бъдат стопени без проблем до часа на мача.

По-малкият от братята Пулеви закова кантара на точно 91 кг, докато съперникът му от Намибия бе с тегло от 90.6 килограма. Международният стандарт за полутежката категория е 90.719 кг.

Викапито Мероро е далеч по-опитният боксьор със своите 29 победи и 9 загуби, като по време на кантара той имаше своите претенции около теглото на Тервел.

Кубрат Пулев, който е заедно с брат си в Танзания, коментира предстоящия мач и предупреди Тервел, че трябва да внимава.

Ще е яко, защото Танзания е супер различна. Самата гала вечер е по същия начин – всичко е много по-различно, всичко е екзотично, емоционално. Никога не съм присъствал на подобна гала вечер в Африка. Предполагам, че ще е хубаво. Много хубави хора, приятни. Към нас са много добре настроени. Всичко е много добре. Организаторите са на ниво, въпреки че цялата държава си е малко хаос.

За мен Тервел е фаворит, но въпреки всичко трябва да бъде концентриран и да си гони неговата игра, защото това е бокс. Всеки един удар може да е решаващ.

Много пъти съм бил в ъгъла му. За мен е нормално, защото съм свикнал на тези неща и съм претръпнал. Брат ми е и, когато той играе, ми е малко по-напрегнато„, заяви Кубрат пред bTV

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 5 / 5. Рейтинг: 1

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *