Трагедия на магистрала „Струма“: 46 души загинаха в горящ автобус


46 души загинаха при жестоката катастрофа, която се разигра тази нощ на магистрала „Струма“. Сред жертвите в запалилия се автобус от Северна Македония има и много деца.

Седем души са оцелели

Автобусът е превозвал туристи от Северна Македония, които са пътували от Истанбул за Скопие.

Засега се съобщава за седем оцелели – момиче на 17 години и шестима възрастни. Всички те са настанени в „Пирогов”, животът им е вън от опасност.

„В ранните часове на 23.11.2021 г. в „Пирогов“ са приети 7 граждани, които са пострадали при инцидент с рейс на автомагистрала „Струма“. Лицата не са български граждани. В момента всички са контактни, в стабилно състояние и без опасност за живота. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака. След преглед и оценка на състоянието им са настанени за проследяване в болницата“, се казва в официална информация до медиите, разпространена от „Пирогов“. Всички оцелели са граждани на Северна Македония.

Министър-председателят Стефан Янев веднага отпътува към АМ „Струма“, а президентът Румен Радев изказа съболезнования на своя македонски колега Стево Пендаровски и призова отговорните институции да установят причините, довели до тежкия инцидент. Версиите, по които работи разследването, са човешка грешка или техническа неизправност.

Един от най-тежките пътни участъци

Тежката катастрофа се е разиграла недалеч от село Боснек край Перник. Кметът на Перник каза пред медиите, че участъкът е един от най-тежките в републиканската пътна мрежа. Служебната министърка на регионалното развитие Виолета Комитова обяви, че ще бъде направена проверка на пътя в района на катастрофата. „Още тази сутрин ще бъде сформирана работна група и на мястото ще бъдат изпратени представители на министерството и агенция Пътна инфраструктура“, заяви Комитова.

Богдан Милчев от Института по пътна безопасност потвърди пред БиТиВи, че в района на Боснек стават много катастрофи. „Транспортната ни система не отговаря на минималните изисквания за сигурност“, каза още експертът.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 4.7 / 5. Рейтинг: 3

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *