Спорт

ЦСКА продава част от звездите си


Тимът на ЦСКА ще направи опит да продаде някоя от звездите си през лятото. „Армейците“ със сигурност няма да разтрогнат договорите на петима от чужденците си – Брадли Мазику, Енрике, Стефано Белтраме, Евандро и Али Соу, а в същото време ще искат да преподпишат с вратаря Густаво Бусато, чийто договор изтича.

Предвид сложната финансова ситуация почти сигурно ще се стигне до трансфер на някой от нападателите Евандро или Али Соу. Те биха донесли доста стабилни приходи на тима, а от друга страна и разходите на клуба ще спаднат, тъй като заплатите им са сред най-високите.

От трета страна в отбора има вече достатъчно варианти за върха на атаката с Ахмед Ахмедов и Тонислав Йорданов, който ще се завърне след наема си в Етър. Не е изключено и привличането на нов нападател. В последната година Евандро играе основно по лявото крило, където обаче не се чувства най-удобно.

През зимата Али Соу беше близо до трансфер в египетския Ал Ахли, но „червените“ отклониха офертата, за да останат в борбата за титлата. Сега, с оглед последвалите събития, това може да бъде отчетено като грешка и сега негов трансфер отново е на дневен ред.

През новия сезон се очертава съставът да е доста променен, след като с клуба разтрогнаха Раул Албентоса, Върнан Анита и Денис Давидов, а най-вероятно ще има и още. Очакванията са през лятото като треньор да се завърне и Стамен Белчев, който напусна Арда наскоро. / „Тема Спорт“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *