Учители: Дистанционно обучение за всички до края на 2020-а ще помогне срещу епидемията

Заповядайте в нашият кулинарен портал - https://gotvq.com/„За да се овладее епидемията, всички ученици – от 1-ви до 12-и клас – трябва да преминат на дистанционна форма на обучение поне да края на 2020 година“.Това заяви Лилия Стоянова – учител по информатика във Варна и модератор на фейсбук групата „Учители за безопасно образование“ пред БНР.

„Маските в клас не са достатъчна защита. Тази мярка можеше да е решение в началото на учебната година, както ние поставихме искания за бактерицидни лампи в помещенията, за осигуряване на вентилация, за висок клас маски за учителите и задължителни маски за децата, не препоръчителни и не само за големите ученици“, каза още Стоянова.

По думите на преподавателката по информатика образованието е двустранен процес и при добро желание на двата страни може да бъде проведено обучение на добро ниво, „не по-зле от присъственото обучение, единствено физическата връзка няма да я има“.

Според нея правителството трябва да подпомогне нуждаещите се, за да може да се премине в обучение в електронна среда за всички. Лилия Стоянова подчерта, че решенията на МОН не са в полза на опазването на здравето на учителите, учениците и родителите и припомни, че вече има починали от Covid-19 учители, които по брой са почти колкото починалите лекари.

Учители, родители и ученици изказаха разнопосочни мнения пред репортер на БНР във връзка с наложеното изискване за задължително носене на предпазни маски в час.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 5 / 5. Рейтинг: 2

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *