Вижте по колко минути ще са онлайн часовете на учениците

Заповядайте в нашият кулинарен портал - https://gotvq.com/Учебните часовете на най-малките ученици при евентуално онлайн обучение ще бъдат 20 минути, а на най-големите ще бъдат по 40 минути. Това става ясно от промени в Наредбата за организация на дейностите в училищното образование, обнародвана в Държавен вестник в петък.

Според тях при бъдещо превключаване в електронна среда, продължителността на дистанционния учебен час не може да надвишава 20 минути в началния етап, който обхваща учениците от 1 до 4 клас. Това означа, че за учениците от 1-ви и 2-ри клас онлайн уроците ще бъдат с 15 минути по-кратки от занятия в клас, за 3-и и 4-и – с 20 минути. Присъствените часове за всички от пети клас нагоре са по 45 минути. Онлайн часове за учениците от прогимназиален етап (от 5 до 7 клас) ще бъдат най-много до 30 минути. При батковците им от гимназията, които са от 8 до 12 клас, един онлайн час ще бъде до 40 минути или с 5 минути по-кратък.

В промените в наредбата се дава възможност да се сливат до два учебни часа, за да могат междучасията различните паралелки да не съвпадат. По този начин могат да се ограничат контактите между хлапетата и да няма струпване между тях.

Обучението в дистанционна форма може да е синхронно или несинхронно. При синхронното обучение в дистанционна форма учебните часове включват синхронен урок и синхронно взаимодействие на учителя с ученика, както и синхронна текуща обратна връзка за резултатите от обучението. Несинхронно пък е обучението в дистанционна форма, когато учебните часове включват наблюдение на урок, без взаимодействие с учителя и с останалите ученици.

Междувременно, министърът на образование Красимир Вълчев посочи, че малко над 500 деца са разбрали да се обучават в електронна среда тази година. Те ще провеждат виртуални занятия с класа си, ще имат 10 дни допълнителни часове, както и индивидуални консултации. Учителите им пък ще получават бонус 15 лв. на час за допълнителната работа с тях.

Оценете публикацията

Кликни на звездите за да оцениш

Average rating 5 / 5. Рейтинг: 2

Все още никой не е гласувал! Бъди първият оценил публикацията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *